Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
NOVAskolen - Genialitet kan læres
Mobil menu

04 Referat 22-01-2020

Skolebestyrelsesmøde referat

Dato: 22 januar 2020

Deltagere:

Karen Balslev Pedersen, Lone-Rikke Kristoffersen, Alida Selimic, Tanja Hermansen, Safet Bralic, Amra Avdibegovic, Helle Birgitte Hansen, Mark Hemmingsen, Clara 8.b, Armin 9.a, John Risberg, John Hansen og Lone K. Andersen

Dagsorden

Protokol v/Karen

Godkendt

Elevråd

Elevrådet har talt om pauseaktiviteter og om, hvad de ønsker og er kommet frem til, at
mellemtrinnet har størst behov.
Der skal arrangeres en ungekonference d. 24.3.2020, Clara er dog forhindret i at deltage i denne.
Der er et ønske om at holde Gallafest a’la highschool i udskolingen.
JR oplyser, at festivalen er evalueret. I den forbindelse har der været tale om at holde et ”afslutningsbal” for 9. årgang. Evalueringen er neutral – lige mange positive som negative tilbagemeldinger.
Der er lavet et spillerum til 8. årgang. Nogle elever har behov for ændret adfærd i pauserne. Der er købt spil ind og på sigt købes nogle spillekonsoller ind.

Andre emner af interesse – kendt som evt.

Bestyrelsesmødet i marts skal flyttes, da ledelsen er på seminar.
Evt. til den 26.2. el. 18.3.2019 – JR undersøger.
Vi har haft besøg af politiet. De undersøger om elevernes cykler er i orden og om de opfører sig korrekt i trafikken. Nogle elever mangler lys på cyklerne, andre kører på fortovet eller har dårligere bremser. Vi tager fat i eleverne og deres forældre. Hvis de bliver stoppet igen, er der risiko for bøder.

Høring 10 mio. kroners pulje

Byrådet har sat beløb af i de kommende år til ansættelse af pædagogisk perso-nale. U&L foreslår, at beløbet fordeles i forhold til elevantal svarende til ca. 800 kr pr. elev. Bestyrelsen skal tage stilling til, om de ønsker at give et hø-ringssvar i forhold til dette forslag. For NOVAskolen betyder det ca. 325.000 ved nuværende elevtal.
Vi har ingen indsigelser og synes det er godt, at alle børn stilles lige i fordelin-gen.

Høring Budgetudfordringer

U&L skal spare 7 mio.
Reduktionsforslaget indeholder bl.a en prisstigning til SFO. På sigt skæres der en konsulent væk fra forvaltningen. Harmonisering på SpecialSFO – reduktion på 300.000 (ingen betydning for os). Uge 31 bliver en betalingsuge i SFO.
Der foreslås at lave en reduktion på 0,5 mio på STU ved at der skæres i special-tilbuddet 10+. Det skal ikke længere være mulighed at blive optaget, hvis den unge ikke har været visiteret.
JR mener, at der er behov for et høringssvar her. Vi inkluderer elever, som har behov for at komme på 10+ selv om de ikke har været visiteret. Det taler i mod den strategi, der hidtil har været. Afskæring fra 10+ vil øge den tidlige segrege-ring, da vi kan blive tvunget til at få elever visiteret vi normalt vil kunne inklu-dere, blot for at sikre dem en plads i 10+.
Alle skoler skal aflevere ¼ % til en velfærdspulje (hvis der sker en forskydning mellem unge og ældre. Det betyder for vores vedkommende ca. 36.000 kr.
Bestyrelsen beslutter at sende høringssvar på forslaget omkring 10+.

Kommunikation i Aula, fortsættelse af princip

Status på Aula: Selve kommunikationen med beskeder virker fint. Kalenderen i Aula er ikke så god oversigtsmæssigt. Skemaer kan ikke udskrives fra kalende-ren. Der kommer en opdatering i uge 7, som har størst betydning for medarbej-derne.
En forældre har oplyst, at de oplevet, at beskeder de har sendt – ikke kommer frem til modtagerne.
Der er også udfordringer, for de forældre, der har børn på flere skoler.
John H. følger i næste uge op på, om vi har forældre, der ikke har benyttet Au-la.
Ikke alle forældre har skrevet deres telefonnumre ind i Aula, men vi må ikke ”tvinge” dem til det.
Det er dog vigtigt, at forældrene skriver deres kontaktoplysninger ind, så vi kan få fat i dem – f.eks i.f.m. sygdom. Telefonnumre kan beskyttes, så kun lærerne kan se det.
John H. gennemgik princippet og der kom forslag om tilføjelser. John Hansen retter til. Princippet ændres til også at indeholde ”Min Uddannelse”

Karakterer og Cepos

John fremlagde resultaterne, men pointerer, at Cepos ikke er et uafhængigt me-die.
Vi har lavet nogle tiltag, da vi har haft et dårligt resultat i dansk læsning.
Vi har terminsprøver i denne uge – her prøver elever/lærer de nye regler, der er kommet – det klæder elever og lærere godt på.
Over en 3 årig periode ligger vi på niveau på de fleste fag.
Vores målsætning er at ligge over niveau.
Det kræver, at der øves rigtig meget i læsning, for at blive gode. Vores nedgang i karaktergennemsnittet skyldes det dårlige resultat i læsning.

Dialogmøde

Karen, Malene og John Risberg har været til møde med politikerne sammen med de øvrige skolebestyrelser.
Der blev talt om evaluering af folkeskolereformen – trivselsmåling – hørings-svar og budgetforlig.
Der skal indføres en ny strategi: Fællesskab rykker, da man kan se, at der er en øget segregering. 4½ % i Vejle kommune. Der ønskes et fokus på dette.
Der kommer ”tungere” børn i specialtilbuddene. Man vil se på, hvad der skal til, for at flere børn kan blive i distriktsskolen. Det ønskes, at egen skole skal kunne rumme flere elever. F.eks, hvis der er en gruppe elever, som har samme udfordringer.
Skiftet fra specialskole til ”egen skole” er ofte svær, da tiden før specialskole ofte har været problematisk og til tider have været gået i hårknude. Der udsen-des en strategi fra forvaltningen slut februar.
Der er besluttet, at der skal være obligatorisk erhvervspraktik for 8. årgang fra kommende skoleår.
Desuden var der en gennemgang af nye styrelsesvedtægter.

Saftet spurgte om vi som skole har mulighed for at invitere de ældste elever og ikke mindst deres forældre til foredrag fra og om erhvervsuddannelserne.
I forbindelse med brobygningen bliver eleverne vejledt, men ofte vælger ele-verne en gymnasial uddannelse, fordi de tror, at det er det, der forventes af dem fra forældrenes side. En anden årsag til dette valg er, at eleverne ønsker at fortsætte sammen med deres nuværende kammerater.
Allerede i 3 årgang starter vores elever med ”byg et hus”, hvor de kommer på erhvervsskolerne.
I dag er de unge ikke nødvendigvis kvalificeret til selv at træffe beslutningen om videreuddannelse.
Der starter flere elever på gymnasierne, end der efterfølgende er uddannel-ser/arbejde til.
Der er stor brug for at få oplyst forældrene om, hvilke uddannelser der efter-følgende er arbejde til.

Ny styrelsesvedtægt

Vi har tidligere lavet høringssvar vedr. skolebestyrelsesvalg, hvor vi anbefalede 2 årige valgperioder for vores vedkommende.
Det er nu besluttet, at, at skolerne selv kan vælge, om de ønsker 2 årige eller 4 årige bestyrelsesperioder / forskudt eller ej.
Vores bestyrelse sidder til 2022, først forinden dette valg, skal vi tage en be-slutning om, hvilken valgperiode/forskudt valg, vi ønsker.
Vi udskyder beslutningen til efteråret 2020.

Efterretninger/status fra:

a/ Skoleleder
herunder: status NOVAskolen.
Inklusionsmodellen blev ny beregnet i 2019. I skoleåret 2020/21 vil vi få sam-me beløb som nu, men der kommer en ny model i 2021/2022, som er mere præcis og som bruges i andre kommuner.
b/ Formanden
c/ MED-udvalg
Sygefraværet er faldet med 180 dage i løbet af et år.
d/ Personale

Actions/ansvar

Deadline

Ansvarlig

Status

Inklusionsbudget

 

Karen

Lukket

Drøftelse af sundhedspolitik

Efteråret

John

Åben

Princip om brug af Aula

 

John

Åben

Skolepatrulje / trafikanalyse

 

John

Åben

Yderligere affaldssortering – John H. tager det med til elevrådet.

 

John

Åben

Ansøgning fond v/ Isabella

 

Malene

Åben

Ændring af valgperiode iflg. Styrelsesvedtægten

Efteråret

Karen

Åben