Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
NOVAskolen - Genialitet kan læres
Mobil menu

05 Referat 27-05-2020

Skolebestyrelsesreferat

Dato: 27 maj 2020

Deltagere:

Karen Balslev Pedersen, Alida Selimic, Malene Davidsen, Senada Mehic, Helle Birgitte Hansen, Mark Hemmingsen, Clara 8.b, Armin 9.a, John Risberg, John Hansen og Lone K. Andersen

Dagsorden

Protokol v/Karen

Elevråd

Elevrådet har talt om, hvad der har været godt ved at komme tilbage og hvad der har været udfordrende.

Eleverne har oplevet, at mange lærere har været i tvivl om, hvordan regler skal tolkes. Lærerne er forvirrede og giver forskellige meldinger. Desuden synes eleverne, at det er irriterende, at de skal gå udenom for at komme ind. De synes, der bør være sprit i klasserne.
9. årgang synes, de var mere effektive hjemme, fordi der bruges meget tid på at vaske hænder og gå til og fra vaskene.

John Risberg oplyser, at lærerne i denne uge er informeret yderligere om instruks, som er retskrav. Dette for at ensrette, hvad lærerne siger omkring adfærd. Vi har erfaring for, at det tager 1-2 uger for at lærerne, at komme helt ind i reglerne.

Særligt de store elever har store udfordringer over, at de ikke må røre ved og hænge på hinanden. Håndsprit skal ikke p.t. være ude i klasserne.

Mark oplyser, at 8.a ønsker bedre måtter at sidde på. De ønsker udendørs kantine og har ønske om flere borde- og bænkesæt.

JR oplyser til dette, at borde- og bænkesæt er i restordre og at der er bestilt flere siddeunderlag.
Kantinen åbner først efter sommerferien. Lige nu arbejder kantineassistenterne med at fylde papir og sæbe op. Vi kan ikke flytte borde-bænkesættene – de er boltet fast.

Andre emner af interesse - kendt som evt.

Intet

Et tilbageblik på Corona perioden

Da nedlukningen blev udmeldt, havde skolens ledelse et arrangement sammen med lederne fra med Mølholm, Kirkebakke og Englyst Skoler. D.v.s. vi var på arbejde om aftenen og kunne straks gå i gang med at udarbejde planer.

Generelt er officielle instrukser kommet dagen efter, vi har haft brug for dem. Vi har truffet en del beslutninger, som efterfølgende måtte ændres p.g.a. nye instrukser.

Vi måtte beslutte, hvordan eleverne skulle hjemsendes, hvordan forældre – og medarbejdere skulle håndtere det – også når medarbejderne skulle have deres egne børn hjemme. Så kom begrebet nødundervisning. Eleverne fik én eller anden form for undervisning. Fra start havde vi ikke redskaber til at udøve undervisningen. Elevernes pc’ere stod på skolen og de måtte ikke komme på skolen for at hente dem. Ret hurtigt lærte vi Google Meet at kende. Retningslinjerne har været ret stramme. Det har givet frustrationer, at der var nogen, der bestemte over skolelederenJ.

Set fra JR’s synspunkt, har kvaliteten på undervisningen været høj, da vi først fik det lært. Vi ville gerne kunne mødes med en lille flok elever ude – det måtte vi ikke. Det har været et kæmpe arbejde fra skolens side at holde kontakten med eleverne. Nogle børn blev ensomme og havde behov for at komme ud af hjemmet. Var genåbningen ikke kommet, måtte vi åbne for nødundervisning for flere elever på skolen.

Vi har åbnet i etaper. Vi skal vaske hænder rigtigt meget. I første etape måtte der kun være10 pers sammen og der måtte kun lege med 5 pers.
Vi manglede hænder. Udskolingslærere er derfor blevet brugt i indskoling/mellemtrin. Vi er startet forfra – tidligere system virkede ikke med så mange elever. Udfordringen er, at vi ikke må samles mange sammen. Der er lavet forskellige mødetidspunkter. Det giver udfordringer, når eleverne ikke møder til tiden.

Største udfordring er kommunikation. Vi har fulgt sundhedsstyrelsens retningslinjer – men pressen og andre er kommet med andre holdninger. Vi må forsamles i klassen. Men hvis det er et fysisk møde, må der max være 10 personer.
Næsen samme vej 1 m og mod hinanden 2 m’s afstand.

Vi har haft minimale udfordringer i forhold til mange andre skoler, hvilket JR er meget glad for.

Vi evaluerer på Corona perioden inden sommerferien.

Der er ting, vi skal lære af dette og se hvad vi kan tage med fremover.

Da skolerne skulle genåbne, blev Senada indkaldt til møde i Integrationsrådet fordi indvandrerbørn ikke kom i skolen.
Det oplever vi ikke her. 1. dag i førskolen skulle der starte 38 – der mødte 12. Efter 1,5 uge var alle her, på nær de, der er i risikogruppen.

Der er dog gjort et meget stort arbejde med at ringe til forældre. De tosprogede forældre er mere bekymrede end de danske forældre.

Udfordringer: sidste skoledag, dimission og sommerfrokost.

Vi skal overholde en masse retningslinjer. Vi afventer de næste retningslinjer 8.6.20 og herefter kommer der et udspil.

Dimission som det ser ud lige nu – 1 klasse af gangen – udenfor i halvåbne telte med max 2 forældre. Sidste skoledag d 24.6.20 og 25.6.20 dimission.

Sommerfrokost – hvordan sender vi hinanden (medarbejdere) godt på sommerferie, så vi stadig er en del af et fællesskab.

Husk at der var stillet en sommerfest i udsigt for eleverne – Det er vigtigt at melde noget ud. John regner med, at vi I løbet af november kan holde et skolearrangement noget i retning af, hvad vi gjorde tidligere – f.eks som uge 47 sidste år.

Børnehaveklassen skal skifte lokale igen. Afstandskravet kan ikke overholdes længere, da der er kommet en elev mere i klassen.

Orientering omkring beslutninger på skolebestyrelsesområdet

JR har været nødt til at træffe beslutninger, som SB normalt vil være med til
Nationale test: Der har været mange forskellige udmeldinger. Det har været tilladt ikke at tage nationale test, med mindre man var blandt de 20% dårligste i dansk og mat på landsplan. Hvis den blev taget, skulle den være valid. JR besluttede, at vi ikke skulle gennemføre. Eleverne skulle være under opsyn og det kunne vi ikke opfylde. Har vi behov for nationale tests? JR synes vi skal drøfte det på et kommende bestyrelsesmøde.

Der har været høring på struktur og organisering af specialtilbud. JR mente, at vi godt kunne undgå at deltage i høringen, da det var meget omkring specialtilbud. Punkt omkring mellemformer, som JR anser for at være en god ting, hvilket han tidligere har meddelt.
Der har været meget kritik af høringsprocesser i Vejle Kommune. Det menes, at der er nået et mætningspunkt, for hvor meget skolebestyrelser skal sætte sig ind i.
Valg til skolebestyrelsen – når denne periode er slut i 2022, overgår vi til 2 årig periode.

Hvad vil vi arbejde med i kommende skoleår?

Vi har mistet 3 mdr p.g.a. nedlukningen, derfor kan det være fint at beslutte, hvad vi vil arbejde med næste år.

Kontaktforældrene skal på plads. Malene vil gerne gå tage 0. årgang. Vi mangler til 8 – håber Amra vil tage den. Karen sender listen rundt.

Kommende 0. årgang bliver ikke inddelt i klasser. De skal først arbejde i grupper og herefter kan der dannes harmoniske klasser.

I næste skoleår skal vi lave en strategisk handleplan på bevægelse og motion. Bestyrelsen skal inddrages i første omgang på brainstormingsniveau. Der er noget lovgivningsmæssigt, der skal overholdes.

MH: fra lærersiden – tankerne bag begrebet bevægelse i uv – hvordan tolker vi det på vores skole. Der mangler dialog om, hvad udbyttet skal være og hvordan vi får det bedste udbytte.

Trafik analyse og sundhedspolitik – herunder skolepatrulje

Princip af brug af Aula – er færdig – men skal præsenteres for SB.

De mindste børn i forhold til, hvordan det digitale og elektroniske omkring programmer og lektier. Hvis vi kommer i en lignende situation.

Når vi bruger Aula, Min Uddannelse, Snap osv. – der kommer en ensretning. Vi skal have en debat og vi skal have valgt et system.

God idé at få inddraget integrationsrådet i hvordan vi kommunikerer skriftligt (via Aula mm.)

Inklusionsbudget: Kan lukkes. Vejle Kommune har besluttet at lave en ny model. Der er åbenlyse urimeligheder i den nuværende. Der kommer ny styringsramme for den inklusionsfremmende indsats. Der er inddraget et firma, som har udarbejdet en model, som bruges mange steder. Den træder i kraft 21/22 – og kommer i høring. Høringsperiode bliver mellem uge 42 og jul. Vigtigt at have fokus på det. God idé at beslutte, hvem der har opgaven. Tænk gerne over, hvis man har interesse for området – besluttes på 1. SB møde.

Yderligere affaldssortering – kan ikke udbygges p.t.  Bør ikke ligge i SB – men klasserne kan arbejde videre med det.

Ansøgninger til fonde: F.eks hvad kan Isabella. Med næste år. Malene vil gerne informere om noget på et møde. Vi skal finde ud af, hvad vi må og ikke må.

I overskuelig fremtid skal vi have en visionsproces i gang. De målsætninger der er, hører en anden skole til – vi kommer til at få en anden skole, da vi skal have en anden profil og da vi er godkendt til at skulle have flere linjer. Ikke de førstkommende møder.

Principper om sorg og stress trænger til at blive set igennem.
Vi har haft besøg af AT og har fået alt godkendt – dermed ikke sagt, at de kan tåle et gennemsyn

Efterretninger fra:

a/ Skoleleder

Der skal ske en besparelse i indeværende skoleår 400.000. Skulle være udmøntet tidligere på året, men så kom Corona. En midlertidig ansat ikke forlænget – nogle aktiviteter bliver ikke gennemført – yderlige besparelse foregår pt i høringsface. Besparelsen er på baggrund af elevtalsnedgang. Besparelse i TAP området.

Lejrskolebudgettet er hævet. 4. årgang kommer af sted i efteråret (som 5. årgang).

To opsigelser omtalt.

Der har været proces med forflyttelser af lærere. Alle skoler skal melde ind, hvis der mangler medarbejdere. En af vores lærere har fået anden stilling på en anden skole som DSA koordinator. Dette skal ikke ses som et fravalg af NOVA.

3 stillinger skulle besættes. SB er ikke med i ansættelsen, fordi det er en omplacering.

b/ Formanden

JR har ringet en gang i mellem, for at opdatere – men ellers har Karen ikke fået henvendelser.

c/ MED-udvalg

Har haft et punkt om hvordan vi kan have fokus på fællesskabet i personalegruppen. Der har været forskellige opgaver – men ingen grupper er blevet spillet ud mod hinanden. Det går godt.

d/ Personale

Vi skal lære at være tilbage – mange udfordringer og frustrationer over for de undervisningsmuligheder, der er. Der har været gode forløb i hjemmeundervisningen – og så virker mulighederne ikke på samme måde nu. Medarbejderne får det bedste ud af situationen, men eleverne var mere effektive, da de var hjemme.
Vi har ikke måttet lave hjemmeundervisning delvis – der skal være fuld tilstedeværelse på skolen.

Den faglige stolthed på godt og ondt – der skal lægges nogle rammer, så det ikke er til at misforstå.  Det er et stort plus, at hele klassen må være sammen på én gang. Ros til ledelsen for at give plads til omstilling.

Karens slutbemærkning: Det er gået forbløffende godt alt taget i betragtning.

Actions/ansvar

 

Deadline

Ansvarlig

Status

 

Inklusionsbudget – kommer i høring, beslutning om hvem der skal

deltage

Første mø-de 20/21

Karen

Åben

Drøftelse af sundhedspolitik

 

John

Åben

Princip om brug af Aula

 

John H

Åben

Skolepatrulje / trafikanalyse

 

John

Åben

Yderligere affaldssortering

 

John

Lukket

Ansøgning fond / fonde (f.eks v/ Isabella)

 

Malene

Åben

Nationale tests

 

John

Åben

Strategisk handleplan på bevægelse og motion

 

John

Åben

Trafikanalyse, herunder skolepatrulje

 

John

Åben

Digitale udfordringer for de yngste elever, hvis vi kommer i

lukningssituation en anden gang

 

John

Åben

Debat om kommunikation / valg af system: Aula, Min Uddan-

nelse, Snap osv.

Evt. inddragelse af Integrationsrådet

 

John

Åben

Visionsproces

 

John

Åben

Principper - gennemsyn

 

John

Åben